Kategorija: Rekli su o MISP Programu

Srećni božićni i novogodišnji praznici!

Svim svojim kolegama i saradnicima želimo srećne božićne i novogodišnje praznike, i sve najbolje u novoj 2014.  godini!

 

Vaš MISP tim.

 

Mišela Nikolić

Mišela Nikolić

Reforma  JKP  nam je potrebna kako u zakonskom i u institucionalnom smislu,  tako i u smislu prenošenja adekvatnih znanja na ljude koji rade u tim konkretnim preduzećima da bi unapredili svoje poslovanje i da bi građani bili zadovoljniji njihovim uslugama. Upravo u tome nam stručnjaci MISP Programa mnogo pomažu. Pre svega – kroz organizovanje okruglih stolova zajedno sa Stalnom konferencijom gradova i opština gde zainteresovane strane diskutuju sa ekspertima koji se bave ovom problematikom. Iznose se problemi u poslovanju i kroz neke konkretne primere iz okruženja i iskustva zemalja članica EU – dolazi se do najboljih zajedničkih rešenja.

Mišela Nikolić, Pomoćnik ministra, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja

 

Đorđe Staničić

Đorđe Staničić

MISP je pokazao jedan sasvim dobar pristup u pripremi projekata u lokalnim samoupravama u opštinama i gradovima Srbije. Zajedno sa Stalnom konferencijom gradova i opština program MISP je razvio informacioni sistem SLAP 2.0 koji omogućava projektima da budu procenjeni, rangirani i predstavljeni potencijalnim  investitorima i tako budu realizovani na pravi način.

Đorđe Staničić, Generalni sekretar, Stalna konferencija gradova i opština

 

Danka Bogetić

Danka Bogetić

MISP je Program podrške razvoju infrastrukture lokalne samouprave – projekat koji finansira EU, a kojim rukovodi Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji. Evropska unija podržava Srbiju u izgradnji moderne opštinske infrastrukture, što znači da pomaže opštinski  i regionalni razvoj u oblasti zaštite životne sredine, ekonomske i društvene infrastrukture. Na ovaj način Srbija će dobiti bolje usluge u oblasti vodosnabdevanja, otpadnih voda, upravljanja čvrstim otpadom i rešavanja stambenog pitanja izbeglica. Evropska unija i Vlada Republike Srbije su stvorili MISP tim kako bi pomogli Srbiji na putu ka Evropskoj uniji.

Danka Bogetić, MISP Program menadžer , Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji

 

Cok van Schooten

Cok van Schooten

Evropa želi da pruži finansijsku pomoć opštinama u Srbiji.  Međutim, za to su nam potrebni vaši projekti! Na različite načine pomažemo opštinama u pripremi infrastrukturnih projekata – organizujemo obuke za pripremu i sprovodjenje projekata, okrugle stolove, panel diskusije, medjunarodna studijska putovanja. Mnogi žele da ulažu u Srbiju, ali Vi, Vlada Srbije i opštine – morate biti spremni. Opštine moraju da teže međuopštinskoj saradnji i  da nađu političku i finansijsku podršku od skupština i centralne vlasti. A kada unesete Vaš projekat u bazu podataka SLAP bićete visoko ocenjeni i privući ćete pažnju Vlade, Evropske unije kao i drugih potencijalnih investitora.

Cok van Schooten, vođa tima,  Program podrške razvoju infrastrukture lokalne samouprave