16. oktobar. 2012., Beograd–  Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u okviru programa EXCHANGE 3 i MISP, koje finansira Evropska unija, podržava unapređenje kapaciteta lokalnih samouprava u procesu uvođenja standarda i približavanja Evropskoj uniji. S tim u vezi, u prethodnom periodu ostvareni su značajni rezultati u oblasti razvoja i finansiranja opštinske infrastukture kroz razvoj SLAP informacionog sistema infrastrukturnih projekata i podrške emisije prvih municipalnih obveznica u Srbiji.

Kao deo  aktivnosti unapređenja kapaciteta lokalnih samouprava, Stalna konferencija gradova i opština je 16. oktobra 2012. godine organizovala Nacionalnu konferenciju “Finansiranje infrastrukture na lokalnom nivou – mogućnosti i izazovi”, u beogradskom Sava Centru.

Konferencija je bila pre svega namenjena gradonačelnicima i predsednicima opština, rukovodiocima budžeta i finansija, lokalnim službenicima zaduženim infrastrukturu i pripremu projekata, ali i drugim zainteresovanim licima. Predstavnici jedinica lokalne samouprave su imali priliku da čuju stavove i planove resornih ministarstava za naredni period – Ministarstva za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu i Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, kao i učestvuju u radu dva panela: “Infrastrukturni projekti na lokalnom nivou – prioriteti za finansiranje” i “Municipalne obveznice – instrument finansiranja opštinske infrastrukture”.

Prezentacije predstavljene na Nacionalnoj konferenciji možete da preuzmete